Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Sveiki užsukę į Grandfeu.lt el. parduotuvę!

Priežiūra ir naudojimo taisyklės

Puodo priežiūra  

  • Išpakavę naują puodą, lengvai praplaukite jį karštu vandeniu su indų plovikliu ir gerai išdžiovinkite – puodas paruoštas naudoti.
  • Jei puodas karštas, leiskite jam atvėsti bent keletą minučių prieš plovimą.
  • Jei dugnas labai prikepė, užmerkite puodą kelioms valandoms šiltame vandenyje.
  • Nenaudokite aštrių šveitimo priemonių. Sunkiai pašalinamoms liekanoms, galima panaudoti švelnias nailono ar minkštas abrazyvines kempinėles, įvairius neaštrius šepetėlius. Nenaudokite metalinių priemonių ir labai stiprių abrazyvų, nes galite pažeisti emalę.  
  • Stipriai pridegusį maistą padės pašalinti kelios gudrybės: į puodą įpilkite šilto vandens, įberkite šiek tiek druskos ir užvirinkite vandenį. Po to palikite vandenį visiškai atvėsti ir išplaukite pridegusį maistą įprastu būdu.  
  • Arba pirmiausia užmerkite puodą karštame vandenyje, įpilkite šiek tiek indų plovimo priemonės ir, kiek palaukę, švelniai nubraukite dėmes su minkšta kempine. Jei dėmės vis vien neišnyksta, į puodą įpilkite šiek tiek acto ir sodos, pakaitinkite ir praskalaukite karštu vandeniu. 
  • Nelaikykite puodo drėgno, visada jį gerai nusausinkite.

Puodo naudojimas 

  • Grand Feu tinka naudoti indukcinėms, kaitlentėms, dujinėms viryklėms, orkaitėms ir kepsninėms. 
  • Jis talpus, su sunkiu ketaus dangčiu, ilgai išlaiko šilumą ir tolygiai ją paskirsto viduje. Puode paruoštas ir paliktas maistas ilgai išlieka karštas, bręsta ir tampa dar gardesnis. 
  • Troškintuvą galima naudoti maistui atšaldyti. Jį galima laikyti šaldyklyje su paruoštais pusgaminiais ar prieš patiekiant jame maistą karštą dieną. (Tik pagalvokite apie šaltibarščius!) 
  • Sunkus dangtis sulaiko drėgmę, kuri kaupiasi ant specialių dangčio iškilimų ir drėkina patiekalą tolygiai. 
  • Gaminant su Grand Feu reikėtų rinktis silpną ar vidutinę kaitrą. Taip pasiekiami geriausi rezultatai. Leiskite puodui palaipsniui kaisti. Jeigu receptui reikia didelės kaitros, pasiekę norimą temperatūrą, sumažinkite kaitrą. Aukštoje temperatūroje puodas naudojamas tik kepant duoną. 
  • Maišymui rekomenduojama naudoti medinius ar silikoninius įrankius. 
  • Pirmiausia į Grand Feu įpilkite riebalus ir įkaitinkite iki reikiamos temperatūros. Aliejus yra pakankamai karštas, kai jo paviršiuje yra švelnus bangavimas. Sviesto ir kitų riebalų tinkamą temperatūrą rodo lengvas burbuliavimas, putojimas. Jei riebalai pradeda rūkyti arba sviestas ima ruduoti, jis yra per karštas ir prieš tęsiant gaminimą turi būti šiek tiek atvėsintas. Greičiausias būdas tai padaryti – kelioms akimirkoms išimti indą iš šilumos šaltinio.  

Dėmesio! Negalima kaitinti sauso puodo. 
Puodų pažeidimams, kurie atsirado dėl netinkamos puodo priežiūros ir naudojimo garantija netaikoma