Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Beliašai

Gaminimas:

Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, jame išmaišyti cukrų ir mieles. Uždengti ir palaukti, kol susidarys „kepurėlė“ (~ 10 minučių). Įmaišyti kiaušinį.

Į didelį dubenį persijoti miltus, suberti druską, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išmaišyti. Svarbu nepadauginti miltų. Tešla turi būti labai minkšta, netgi lipni. Lengvai pabarstyti miltais, pridengti ir leisti pakilti.

Paruošti įdarą: maltą mėsą, tarkuotą svogūną, cukrų, druską ir pipirus gerai išmaišyti.

Plaučių įdarui apkepti svogūną, sudėti maltus plaučius, prieskonius, maišant apkepti ir įmaišyti grietinę. Atvėsinti.

Pakilusią tešlą lengvai paminkyti. Ant stalo pabarstyti šiek tiek miltų, atgnybti nedidelius tešlos gabaliukus, juos iškočioti (paplotėlis 0,5 cm storio), ant viršaus dėti po šaukštelį paruošto faršo, faršą šaukšteliu išploti, kad įdaras nebūtų storas ir greičiau iškeptų. Tešlos kraštelius suimti, paliekant viršuje nedidelę skylutę.

Į Grand feu puodą pripilti aliejaus ir jį įkaitinti. Tuomet sumažinti kaitą, dėti virti pyragėlius.

Skanaus!

Ingredientai

Tešla:
400 gramų miltų
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
7 šaukštai aliejaus
20 gr. šviežių mielių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
Mėsos įdaras:
300 gr. maltos kiaulienos
Svogūnas
Druska, pipirai
Plaučiukų įdaras:
300 g virtų plaučių
1 didelis svogūnas
Ghee sviesto
Cukraus
Druskos, pipirų
1-2 v.š. grietinės