Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Midijų sriuba

Gaminimas:

1.       Midijas nušveiskite, nugremžkite “barzdeles”. Pašalinkite visas suskilusiomis geldelėmis ir tas, kurios stipriai stuktelėjus neužsiveria. Sudėkite į Grand feu  puodą su puse vyno  ir ¾ stiklinės vandens.

2.      Uždenkite puodą ir virkite midijas ant stiprios ugnies, retkarčiais stipriai pakratydami puodą, kol geldelės atsivers. (išmeskite midijas kurios neatsivers po 4-6 minučių). Su kiaurasamčiu perkelkite midijas į kitą indą ir palikite atvėsti. Išimkite midijas iš geldelių – jai norite, keletą neišlukštentų geldelių palikite papuošimui.

3.      Per švarią marlės ar kitokio tankaus audinio skiautę perkoškite skystį, kuriame virė midijos, taip pašalindami smėlį ar žvyrą.

4.      Tame pačiame puode išlydykite sviestą, sudėkite svogūną, porą, morką, pomidorus, papriką, salierą, česnaką ir kepkite juos 2-3 minutes ant stiprios ugnies.

5.      Sumažinkite kaitrą ir kepkite dar 2-3 minutes, tuomet supilkite skystį, kuriame virė midijos, likusį vandenį, vyną ar sidrą, petražolę, baziliką ir virinkite 20 minučių. Sudėkite midijas, krevetes, supilkite grietinėlę ir pagal skonį įberkite druskos bei pipirų. Pakaitinkite 5 minutes. Sriubą patiekite karštą arba šaltą. Su bulvių skiltelėmis ar ciabatta duona.

Ingredientai

675 g šviežių midijų
½ stiklinės balto vyno
2 stiklinių vandens
2 šaukštų sviesto
1 nedidelio supjaustyto raudono svogūno
1 mažo smulkiais griežinėliais spjaustyto poro
1 mažais kubeliais supjaustytos morkos
2 nuluptų, išimtomis sėklomis supjaustytų pomidorų
2 sutraiškytų česnako skiltelių
1 šaukšto supjaustytų šviežių petražolių
1 šaukšto supjaustyto šviežio baziliko
1 smulkiais griežinėlias supjaustyto saliero stiebo
½ išimtomis sėklomis ir supjaustytos paprikos
1 stiklinės grietinėlės
½ stiklinės kieto tarkuoto sūrio
Druskos ir maltų juodųjų pipirų