Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Sveiki užsukę į Grand feu el. parduotuvę!

Virtinukai su mėsa

Gaminimas:

Tešla:

Į dubenį verčiame miltus, beriiame druskos ir įmušame kiaušinį.

Lengvai permaišome.

Į kitą indą dedame smulkintą sviestą ir užpilame verdančiu vandeniu, pamaišome, kol ištirpsta.

Tada viską pilame į miltus ir išminkome tešlą. Paruoštą tešlą dedame į maišelį ir leidžiame pailsėti 30min.

Tešlą plonai iškočiojame, žiedu išspaudžiame apskritimus, į kiekvieno centrą dedame įdaro. Užspaudžiame kraštelius ir „subanguojame“ virtinukus.

Įdaras:

Mėsą sumalame, dedame smulkintą svogūną ir česnaką, beriame prieskonius ir viską gerai išmaišome.

Virtinukus verdame į vandenį įdėję druskos, pora lauro lapelių ir kvapiųjų pipirų žirnelių. Pilame šaukštą aliejaus. Kai vanduo užverda dedame virtinukus. Šiems iškilus į paviršių paverdame apie 5min.

Patiekiame su spirgučiais ir svogūnų laiškais.

Skanaus!

Receptas: Aurimėlio virtuvė

Ingredientai

Tešlai:
600g kvietinių miltų,
1 a.š. druskos,
250g verdančio vandens,
1 kiaušinis
50g sviesto
Įdarui:
500g kiaulienos,
250g šoninės,
2 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
Druskos, pipirų ir mairūno.